Recerca d'informació

dijous, 13 de desembre de 2018

Jan Baptiste van Helmont


Resultado de imagen de Jan Baptiste van Helmont
Johannes Baptista Van der Helmont, va nèixer a Brussel·les l'any 1579, i va morir a Vilvoorde, 1644. Fou un químic neerlandès. 
La seva gran inquietud intel·lectual el va portar a fer profunds estudis en diversos camps: com la medicina, l'astronomia, la filosofia, la teologia i la botànica. A més, va realitzar diversos treballs sobre la naturalesa dels elements. Descobrí l'òxid de nitrogen i el diòxid de carboni, i va establir les bases del termòmetre. Era fill d'una família noble, va estudiar medicina i cirurgia a Lovaina, on es va graduar en 1599. Es creu que als disset anys ensenyava ja medicina; després, però, va abandonar l'estudi de tal ciència i va caminar errant per Europa. La seva ocupació favorita eren els experiments químics.
Les investigacions més importants de Van Helmont són les relatives a la química pneumàtica.
Va ser el primer a distingir els diversos cossos gasosos.
Va distingir a més entre gasos i vapors. Van Helmont va mostrar que l'àcid carbònic es pot obtenir tractant amb àcids la pedra calcària o la potassa. Però no sempre va aconseguir distingir netament l'àcid carbònic d'altres gasos que tampoc alimenten la combustió.
Resultado de imagen de Jan Baptiste van Helmont experimento

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada